Ce inseamna sa fi ciudat?

Care este definitia cuvantului “ciudat”? Nu imi spuneti: neobisnuit, diferit, straniu, etc. Oare cine poate fi cu adevarat un ciudat? Cine este atat de neobisnuit ca sa se distanteze de ceilalti? Inteleg ca fiecare are obiceiurile lui(ale mele sunt de exemplu sa dansez stil anii 70′ cand sunt happy-mai mereu :-D- sau sa spun “adorabil” ), are gesturile mai diferite… Dar ce inseamna cu adevarat a fi “ciudat”? Ce, cine, care(Hai ca v-am pus pe gandit 😀 .)?

Oare cei care sunt diferiti fata de colectivul in care traiesc sunt “ciudati”?! Oare cei care nu au aceleasi interese, pareri, sunt neinfluentabili in opinii sunt “ciudati”? Oare cei care au spus “Nu”, in loc de “Da” sunt “ciudati automat? Categoric nu. Dar asa se intampla. Daca esti diferit =>esti ciudat, dupa cum dicteaza subconstientului unor snobi.

Insa intreb din nou, ce inseamna sa fi “ciudat” cu adevarat. Si cu definitia si pentru zilele noastre, va rog 😀 .

Advertisements

About littlemisssunny

I'm a sunny person and an otaku. I love this blog and I'll do my best!
This entry was posted in amestecaturi. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ce inseamna sa fi ciudat?

 1. eumiealmeu says:

  a fi ciudat înseamnă a nu te încadra în ceea ce vor ceilalţi să faci, deşi tu eşti… tu însuţi.

 2. dede says:

  inseamna sa mergi pe strada si sa spui incontinu “Si-o pasarica pe Perry!!!”:))=))

 3. gabitzu97 says:

  si-o pasarica pe perry

 4. sunshine says:

  @dede&@gabitzu97: say it twice!=))

 5. Xanya says:

  Eu sunt ciudată şi nimeni nu doreşte să discute cu mine.Tuturor le e tamă că aş putea să le fac vreun lucru rău şi se distanţează aşa de tare de mine încât pot să simt fără probleme prăpastia care se creează between us like I’m going to eat them.Pe deasupra,it’t like a terrible curse.Aud mulţi zicând că-s ciudaţi and they’re so proud of themselves if they made a great deal.Pe bune,dacă ar fi în locul meu,s-ar sinucide din 10 în 10 minute.Şi culmea,toţi le acceptă caracterul dubios de parcă ar fi un lucru perfect normal.Câteodată oamenii pot fi atât de idioţi.

  • e un termen ambiguu, asta am vrut sa spun (cred) prin articolul asta, desi l-am scris acum ceva timp 🙂 oamenii sunt diferiti, dar e important e sa intelegem ca asta nu e neaparat un lucru rau.

   • Xanya says:

    Ba da,exact asta defineşte termenul de “ciudat”.Crede-ma,it’s like a curse.Oricum,blestemul planează ca un nor negru care din când în când mai dă şi “precipitaţii”.Dacă “the weirdness” ar însemna un concept pozitiv,lumea nu l-ar mai trata ca pe un taboo şi nici nu ar avea tonul de dispreţ când l-ar folosi să eticheteze o persoană,un individ sau un colectiv marginalizat.Pe bune,de ce nimeni nu mă crede când zic că e cel mai rău lucru care ţi s-ar putea întâmpla?Parcă aş fi un paria.Pe deasupra,interesant e că mai degrabă mincinoşii,ipocriţii,libertinii şi alte naţii sunt acceptate,deşi societatea îi condamă,în timp ce oamenii paria sunt trataţi ca nişte monştrii.

 6. beauty is in the eye of the beholder

 7. Vlad says:

  A fi diferit ce ceilalati, nu este un lucru rau, ba chiar e invers, iti exprimi tu ce ai de spus, ce gandesti, tu, ce faci tu. E acel lucru pe care il faci contra anturajului care e format. Interesul este sa atragi cat mai multi oameni care sa fie de partea ta, pentru ceea ce esti. Nu sa stai tu cu ei. A te face remarcat intr-un grup, prin modul tau de gandire, de a intelege lucrurile. Pentru ca mai devreme sau mai tarziu acel grup se va dezbina din propriile lor greseli. Eu sunt considerat de unele persoane a fi ciudat. Pentru ca nu au reusit acele persoane sa ma cunoasca asa cum sunt eu si nu cum vor dumnealor sa fiu. Nu-mi pasa de parerea celorlalti oameni despre mine, doar daca sunt intr-o relatie de prietenie cu acei oameni. Oamenii nu vor sa se deranjeze prea mult traind viata.
  Multi oameni ar considera asta ca fiind un lucru rau. Deobicei ei sunt cei ce sunt spectatori. Eu prefer sa fiu actorul de pe scena. 😀 Oricat de mult bine ai face, oricum esti criticat.
  Iti doresc numai binele din lume si prieteni sinceri.
  O zi buna sa ai 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s