E suficient doar sa vrei?

Ma gandesc la copilarie si la cat de simpla si usoara era viata. Acum am mai crescut, ce-i drept n-am trecut nici in liceu, trec abia a 8-a, dar in acesti 7 ani de scoala am realizat treptat ca lucrurile incep sa se complice: mai multe teme, mai multe materii, mai multe lucrari, mai multe griji si stres. Insa la gandul ca va mai trece timpul, voi creste si mai mult, vor veni si mai multe responsabilitati, ma cam sperie, asa putin :-). Acum sa ne apucam de ideea principala.

Mai stiti, cand erati copii si va plimbati prin magazine lipind nasurile de vitrine aburite(poate in preajma Craciunului)? Atunci cand daca vedeati ceva mai stralucitor, mai frumusel, recitati poezia cu “Mami, mami am vazut o …” si tot atunci cand eram prea mici pentru a face ceva mai “complicat” . Acum, daca va amintiti ce am scris eu in primul paragraf, ii veti intelege scopul de “introducere” in articol. Cresc. Si nu numai eu. Cu totii crestem. Cu totii primim noi responsabilitati, iar cele vechi, mai usoare sunt inlocuite de altele mai grele. Si tot odata cu cresterea asta mai vin capacitati noi, cum ar fi capacitatea de a munci pentru ce vrem. De cele mai multe ori, noi, astia de 13-20 ani care nici n-au terminat scoala/ liceul/ facultatea inca mai recitam aceeasi poezie cu “Mami, am vazut o …”, dar acum nu mai este “o papusa”, nu mai este “o masinuta”, e “o hainuta noua”(ca nu mai sunt vreo 4 in sifonier), e ” un telefon nou”(cel vechi de acum 2 luni meeh), e ” un I-pod nou”(cel pe roz nu se asorteaza cu pantofii), e ” o masinuta”(asa, una mai mare daca se poate), “o garsoniera-doar asa, pentru mine”(de preferat un apartament cu 2 camere) si lista poate continua. Cu varsta vin intradevar responasabilitati dar si noi dorinte, placeri- de la o hainuta la o garsoniera, desi nu prea mai aveam idei la trecerea dintre I-pod si masina 😀 . Un copil odata ce vede ca-i merge cu poezia o data, de 2 ori, de 3… O tine asa la nesfarsit. Si atunci nu e vina copilului, e vina parintilor pentru incapacitatea de a-si creste copilul fara a-l rasfata zilnic. Dar, sa fim seriosi, copilul nu invata doar de acasa, ci si de la scoala, din mediul in care isi petrece cel putin 4 ore pe zi(de luni pana vineri). El vede noua “chestie”(nu stiu cum sa-i zic alfel, ca doar asta ar fi) a colegului de banca si… vrea si el. Dar cui ii spune ca vrea- stati, nu doar “spune”, sa adaugam si batutul din picior, mana in sold si tonul rastit, asaaa, perfect, acum avem imaginea unui copil razgaiat- parintilor, ah desigur, cui altcuiva?! Un astfel de copil se numeste fitos. Si stiti parerea mea despre fite.

Eu inteleg ca suntem copii, ca nici nu avem 16 ani(unii) sa ne luam un job part-time, dar macar putem face si noi ceva pentru lucrurile pe care le cerem. Sa ajutam prin casa, sa mai spalam si noi vasele, poate ne facem si singuri patul si stergem putin praful. Cand vom fi mari, cand vom avea sa zic eu 30 de ani, cu casa, copii si vom vrea ceva, nu ne vom mai putea duce la mami. Va trebui sa ne descurcam singuri. Sa ne maturizam, sa muncim si sa fim responsabili. Sa nu ne asteptam ca altii sa o faca in locul nostru, ceea ce nu are legatura cu prietenii, anume ca trebuie sa ne ajute ei si asa mai departe, caci sunt multe lucruri cu care trebuie sa ne descuram SINGURI.

In final va raspund la intrebare. E suficient doar sa vrei? Nu. Trebuie sa si faci ceva (Si nu, nu sa cerem). Succes!

Advertisements

About littlemisssunny

I'm a sunny person and an otaku. I love this blog and I'll do my best!
This entry was posted in about life, about people, mixed, nonsens. Bookmark the permalink.

5 Responses to E suficient doar sa vrei?

 1. @SunShine:,,“Mami, mami am vazut o …”

  *O zi frumoasa cu soare pe cer -> -50 de grade si vantul bate cu 200 km/h*
  COPILUL: MAMI MAMI E CEVA PE CER
  MAMA: E O PASARE
  COPILUL: NU
  MAMA: E UN AVION
  COPILUL: NU
  MAMA: E SUPERMAN
  COPILUL: NU …… DAR ESTI PE APROAPE
  MAMA: ATUNCI CE E IN ******* SI ******* DE COPIL
  COPILUL: ESTE O……O………….O……………..(OOOOOO 😀 )
  MAMA: CE????
  COPILUL: FLYING WHORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  MAMA: LOL WTF !!!!!!!!
  *DEAD END*

  Ai dreptate in ce spui. Mi-a placut in special ce ai scris la ultimele 2 paragrafe 😀 .

 2. Pt cei care nu stiu ce este sau cine este ,,flying whore” dati search ( sarchi ) pe google ( goagal ).

 3. Lor3dana says:

  Foarte adevarat ce spui in postare . Desi esti cam micutza ca sa te maturizezi asa. Mai ai inca de copilarit. Greutatile vin abia dupa ce termini liceul. Nu te complica de pe acum cu chestii gen “maturitate”, “responsabilitati” ,pentru ca tu inca nu stapanesti termenii, mai ai pana atunci . Nu prea va inteleg de ce va grabiti sa va maturizati atat de devreme, ai timp, si o sa iti para rau ulterior ca nu mai esti copil 😉 . Oricum , articolul e foarte bun , interesant, dar nu e cazul sa iti pui de pe acum intrebari de genu 😉 ….ai timp :*

 4. creve says:

  Tu mă speri pe mine :)) Fii serioasă că abia acum începe perioada cea mai faină în școală 🙂 Eu și acum îmi lipesc nasul de vitrina unor magazine, bine nu mereu :))

 5. @creve: nyaaa, posibil, dar cand le vezi pe toate fitoasele de la scoala mea, incepi sa crezi ca mine ;-))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s